Cum se prepară: pui de țară la pungă
Rețeta de pui de țară la pungă poate fi pregătită cu orice ocazie - cină, petrecere, un weekend relaxant. Va fi la fel de gustoasă de fiecare dată.
1. Pregătește ingredientele
- Curăță 1 pui grill LaProvincia de tuleie, organe și zona de la târtiță.
- Zdrobește 3 căței usturoi.
- Pune 40 g unt la topit într-o tigaie.
- Amestecă untul topit cu usturoiul zdrobit, 1 linguriță de boia de ardei dulce, 40 ml ulei, ½ linguriță rozmarin, ½ linguriță cimbru, sare și piper.
2. Fă-i cunoștință puiului cu punga
- Desfă o pungă și plasează puiul înăuntru cu zona de spate în jos.
- Toarnă amestecul peste pui.
- Sigilează punga cu o sfoară și masează puiul, astfel încât să îl amesteci fără să te murdărești.
3. Bagă totul la cuptor pui de țară
- Preîncălzește cuptorul.
- Găurește punga cu o scobitoare în partea de sus în 4-5 locuri.
- Pune punga într-o tavă și las-o în cuptor pentru 60 minute.
- După ce timpul s-a scurs, taie și scoate punga din cuptor, lăsând sosul să curgă în tavă.
- Toarnă sosurile deasupra cărnii și las-o la cuptor pentru încă 30 de minute.
Savoarea poate fi creată pe loc cu anumite plante sau condimente cheie care să întregească acest preparat delicios. Pentru o aromă ispititoare, cel mai bine merg condimentele mediteranenne: coriandru, rozmarin, busuioc. Mai poți pune și puțîn usturoi zdrobit în interiorul puiului, care să întărească aromă puiului crocant.
Carnea de pui de țară este cunoscută pentru frăgezimea ei și este mereu o bucurie să gusti acest preparat, că la mama acasă. Încearcă-l și asociază-l cu o garnitură de cartofi natur sau orez cu legume și creează-ți un meniu de care întreagă familie se va îndrăgosti.
Dificultate de preparare
Rețeta este una ușor de preparat și de aranjat pe masă. Ca ustensile, ai nevoie de:
- tavă de cuptor termorezistentă,
- pungă pentru gătit la cuptor,
- cuțit,
- tocător de lemn,
- 1 castron,
- 1 lingură pentru sosuri sau 1 polonic.
Timp de preparare al puiului la pungă
- Prepari ingredientele în 10 minute;
- Gătești puiul la pungă în 150 minute;
- Petreci în bucătărie, în total, 160 minute.
Pui la pungă: Sfaturi de servire
- Pentru un gust mai omogen, poți alege să sărezi puiul pe interior și exterior, înainte de a pune amestecul de condimente (ultimul punct din pasul 1).
- Dacă vrei să folosești foaie de copt, va trebui să o ungi foarte bine cu un ulei.
- Un mare avantaj al puiului la pungă este că preparatul în sine nu va avea grăsime – aceasta va rămâne în sos. Totuși, și sosul este delicios și poate fi folosit lângă o garnitură uscată.
- Puiul la pungă trebuie să fie moale și suculent, însă cu o crustă crocantă și delicioasă.
- Vrei un plus de aromă? Distribuie o linguriță de usturoi zdrobit în interiorul puiului.
- Carnea de pui este maleabilă, așa că îi mai poți adăuga condimente precum măghiran sau chimen, dacă vrei ca preparatul să aibă un gust și mai bogat.
- Pentru o aromă picantă, poți folosi boia de ardei iute (în loc de cea dulce sau în amestec cu aceasta) și/sau pastă de ardei iute.
Garnituri potrivite
- Piure din cartofi
- Salată verde
- Cartofi prăjiți
- Mazăre sote
Pui la pungă, bun de pus pe masă
Puiul la pungă este un preparat popular, pe care cei mici îl vor adora. Îl prepari ușor și, în timp ce se coace, poți alege să faci orice altceva – dacă nu uiți să verifici preparatul din cuptor și să îl scoți la momentul potrivit.
Această rețetă este ideală dacă vrei să prepari pui la pungă și să eviți ingredientele chimice din comerț. Astfel, în timp îți vei pregăti și propriul amestec de condimente care se potrivesc cu puiul. Poftă bună!