pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Pui de țară la pungă

De fiecare dată când ai chef să pregătești un pui la pungă îl poți face diferit. Începe cu rețeta noastră, repet-o de câte ori ai poftă și experimentează.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
160 min.

4.80 / 5

Ingrediente pentru pui la pungă

Această rețetă delicioasă poate fi pregătită pentru 4 persoane. În funcție de mărimea puiului sau numărul de persoane, poți ajusta cantitatea ingredientelor. Însă, va trebui să adaptezi și timpul de gătire - puiul are nevoie de 10 minute de copt pentru fiecare 100 de grame.

Ingrediente

Cum se prepară: pui de țară la pungă

Rețeta de pui de țară la pungă poate fi pregătită cu orice ocazie - cină, petrecere, un weekend relaxant. Va fi la fel de gustoasă de fiecare dată.

Pui de țară la pungă

1. Pregătește ingredientele

  • Curăță 1 pui grill LaProvincia de tuleie, organe și zona de la târtiță.
  • Zdrobește 3 căței usturoi.
  • Pune 40 g unt la topit într-o tigaie.
  • Amestecă untul topit cu usturoiul zdrobit, 1 linguriță de boia de ardei dulce, 40 ml ulei, ½ linguriță rozmarin, ½ linguriță cimbru, sare și piper.

Pui de țară la pungă

2. Fă-i cunoștință puiului cu punga

  • Desfă o pungă și plasează puiul înăuntru cu zona de spate în jos.
  • Toarnă amestecul peste pui.
  • Sigilează punga cu o sfoară și masează puiul, astfel încât să îl amesteci fără să te murdărești.

Pui de țară la pungă

3. Bagă totul la cuptor pui de țară

  • Preîncălzește cuptorul.
  • Găurește punga cu o scobitoare în partea de sus în 4-5 locuri.
  • Pune punga într-o tavă și las-o în cuptor pentru 60 minute.
  • După ce timpul s-a scurs, taie și scoate punga din cuptor, lăsând sosul să curgă în tavă.
  • Toarnă sosurile deasupra cărnii și las-o la cuptor pentru încă 30 de minute.

 

Savoarea poate fi creată pe loc cu anumite plante sau condimente cheie care să întregească acest preparat delicios. Pentru o aromă ispititoare, cel mai bine merg condimentele mediteranenne: coriandru, rozmarin, busuioc. Mai poți pune și puțîn usturoi zdrobit în interiorul puiului, care să întărească aromă puiului crocant.

Carnea de pui de țară este cunoscută pentru frăgezimea ei și este mereu o bucurie să gusti acest preparat, că la mama acasă. Încearcă-l și asociază-l cu o garnitură de cartofi natur sau orez cu legume și creează-ți un meniu de care întreagă familie se va îndrăgosti.

Dificultate de preparare

Rețeta este una ușor de preparat și de aranjat pe masă. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tavă de cuptor termorezistentă,
  • pungă pentru gătit la cuptor,
  • cuțit,
  • tocător de lemn,
  • 1 castron,
  • 1 lingură pentru sosuri sau 1 polonic.

Timp de preparare al puiului la pungă

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești puiul la pungă în 150 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 160 minute.

Pui la pungă: Sfaturi de servire

  • Pentru un gust mai omogen, poți alege să sărezi puiul pe interior și exterior, înainte de a pune amestecul de condimente (ultimul punct din pasul 1).
  • Dacă vrei să folosești foaie de copt, va trebui să o ungi foarte bine cu un ulei.
  • Un mare avantaj al puiului la pungă este că preparatul în sine nu va avea grăsime – aceasta va rămâne în sos. Totuși, și sosul este delicios și poate fi folosit lângă o garnitură uscată.
  • Puiul la pungă trebuie să fie moale și suculent, însă cu o crustă crocantă și delicioasă.
  • Vrei un plus de aromă? Distribuie o linguriță de usturoi zdrobit în interiorul puiului.
  • Carnea de pui este maleabilă, așa că îi mai poți adăuga condimente precum măghiran sau chimen, dacă vrei ca preparatul să aibă un gust și mai bogat.
  • Pentru o aromă picantă, poți folosi boia de ardei iute (în loc de cea dulce sau în amestec cu aceasta) și/sau pastă de ardei iute.

Garnituri potrivite

  • Piure din cartofi
  • Salată verde
  • Cartofi prăjiți
  • Mazăre sote

Pui la pungă, bun de pus pe masă

Puiul la pungă este un preparat popular, pe care cei mici îl vor adora. Îl prepari ușor și, în timp ce se coace, poți alege să faci orice altceva – dacă nu uiți să verifici preparatul din cuptor și să îl scoți la momentul potrivit.

Această rețetă este ideală dacă vrei să prepari pui la pungă și să eviți ingredientele chimice din comerț. Astfel, în timp îți vei pregăti și propriul amestec de condimente care se potrivesc cu puiul. Poftă bună!

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase