Paste cu pui și sos alb

Rețeta de paste cu pui și sos alb este potrivită pentru o cină romantică. Un pahar de vin alb sec va intensifica gustul mâncării. Impresionează-ți jumătatea și prepară această rețetă înainte să ajungă acasă de la serviciu.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
45 min.

Ingrediente pentru paste cu pui și sos alb

Cantitățile au fost calculate pentru 4 porții. Dacă ai mai mulți invitați la masă crește gramajul ingredientelor. Nu trebuie să adaugi grame matematic. Poți să pui mai mult sau mai puțin în funcție de cum îți place mâncarea.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 500 g piept de pui LaProvincia
  • 400 g paste
  • 300 g ciuperci
  • 250 ml smântână
  • 150 g cașcaval
  • 3 căței usturoi
  • 100 g parmezan
  • ulei de măsline
  • oregano
  • sare
  • piper

Cum se prepară pastele cu pui și sos alb

Rețetele cu paste sunt apreciate de toată lumea. Se prepară ușor, poți să adaugi sau să elimini ingrediente în funcție de gust și sunt consistente. Nu îți face griji pentru siluetă, un astfel de răsfăț e binevenit din când în când. 

1. Pregătește ingredientele

  • Taie în felii 300 g ciuperci.
  • Taie fin sau strivește 3 căței de usturoi.
  • Dă pe răzătoare 150 g de cașcaval
  • Taie 500 g piept de pui LaProvincia în cubulețe mici.

2. Gătește puiul

  • Pune la încins într-o tigaie 1 lingură de ulei de măsline.
  • Adaugă pieptul de pui tăiat.
  • Amestecă din când în când.

3. Pregătește sosul

  • Pune într-o tigaie încinsă, unsă cu ulei de măsline, feliile de ciuperci.
  • Amestecă timp de 5 minute sau până când sucul lăsat de ciuperci se evaporă.
  • Adaugă pieptul de pui gătit.
  • Pune în tigaie cățeii de usturoi zdrobiți.
  • Adaugă 250 ml de smântână.
  • Pune deasupra 150 g de cașcaval ras.
  • Condimenteaza cu sare, piper și oregano.
  • Amestecă ocazional, până când sosul capătă o textură cremoasă.

4. Fierbe pastele

  • Pune într-o cratiță apă la fiert.
  • Adaugă 400 g de paste.
  • Lasă cratița pe foc pentru aproximativ 10 minute.

5. Pasta time

  • Amestecă pastele fierte cu sosul.
  • Adaugă 100 g de parmezan.
  • Amestecă pe foc timp de 2 minute.

Dificultate de preparare

Rețeta este una simplă și rapidă. Ai nevoie de următoarele ustensile: 

  • cuțit,
  • tocător,
  • tigaie,
  • cratiță,
  • răzătoare,
  • lingură de lemn.

Timp de preparare paste cu pui și sos alb

  • Gătești puiul în 20 minute.
  • Prepari sosul în 10 minute.
  • Fierbi pastele în 10 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute.

Paste cu pui și sos alb: Sfaturi de servire

  • Pune cățeii de usturoi în presă cu tot cu coajă. Îndepărtează coaja după ce îi strivești. Astfel economisești timp și păstrezi aroma usturoiului intactă.
  • Adaugă parmezan deasupra pastelor, în farfurie, pentru un gust bogat.
  • Pune apa pentru paste la fiert din momentul în care începi să gătești puiul. O să înceapă să clocotească exact când faci sosul, iar pastele sunt fierte în momentul în care trebuie să amesteci toate ingredientele.

Garnituri potrivite

  • vin,
  • focaccia,
  • bruschete.

Pastele cu pui și sos alb, bune la cină

Pune o față de masă albă, umple două pahare cu vin și aranjează tacâmurile perfect.

Pune un platou cu câteva aperitive în mijlocul mesei, completate cu focaccia și bruschete.

Servește farfuriile cu pastele aburinde. Acest aranjament va câștiga inima partenerului.

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.